Man bör kunna steka raggmunkar

Nu har jag inget revolutionerande att säga om ingredienserna till det här raggmunkreceptet eftersom raggmunkar i allt väsentligt bara är pannkakor som man drygat ut med riven potatis.
Däremot finns några detaljer att påpeka om själva tillagningen: Riv potatisen tunt och krama ur all vätska. Och stek på tillräckligt hög och bibehållen värme för att få en krispig yta.
Ja. Det var väl mest det. Receptet räcker till två personer, servera med rårörda lingon och knaperstekt bacon eller sidfläsk.

RAGGMUNK
1 ägg
1 dl mjöl
2 dl mjölk
500g potatis
1 msk olja (helst rapsolja, men typ vilken som går bra)

Vispa först samman en deciliter mjölk och mjölet till en smet och vispa därefter ner ägget, resten av mjölken och oljan. Skala potatisen och riv den riktigt tunt. Pressa vätskan ur potatisrivet (gör det i omgångar genom att greppa en näve i taget och klämma åt hårt) och vispa ner i smeten. Värm ugnen till 100 grader (för att varmhålla raggmunkarna under tiden du steker på spisen).

Hetta upp smör i en stekpanna så den blir riktigt varm men inte så varm att smöret bränns, reglera värmen allteftersom. Använd en soppslev för att få upp drygt en deciliter smet och häll ut i pannan så det täcker med ett tunt lager, man behöver oftast platta till och fixa lite med stekspaden så raggmunken blir tunn och rund.

Tanken nu är att få till en fin stekyta som inte blir bränd. Lyft upp kanterna på raggmunken lite lätt och kika efter ett tag och se hur det går. När det verkar dags, vänd och stek även andra sidan och försök, om det går, att skicka in en extra klick smör i stekpannan när raggmunken vänds.

När alla raggmunkar är stekta och varmhålls kan du steka bacon eller sidfläsk i samma stekpanna du redan använt.