Välkommen Sarah Mossop – ny skribent på Annars Dör Man-bloggen!

sarah

Idag välkomnar vi Sarah Mossop som ny i skribentstallet hos Annars Dör Man. Vad kan vi vänta oss? Alla svar följer här:

Vad kommer du primärt att blogga om?
– Matupplevelser och egna recept.

Vilket är ditt första riktigt starka matminne?
-Det är egentligen inget minne utan något som jag fått återberättat för mig. Jag var ett år och matades med Stiltonost ihopmosat med några droppar rödvin. Något som mina föräldrar alltid ångrat då de sedan dess aldrig fått ha sin mögelost ifred.

Har du en särskild paradrätt du gärna bjuder på?
– Ungersk gulaschgryta (Pörkölt).

Du är svensk men härstammar från Ungern och Storbritannien. Vilket av dessa tre kök är bäst?
– Det är en svår fråga – jag gillar alla kök på sitt sätt. Måste jag välja får det bli det ungerska köket för att det har de bästa smakerna.

Är gulasch en gryta eller en soppa?
– Gulyás är en soppa medan Pörkölt, som det heter på ungerska och som i Sverige fått namnet Gulasch, är en gryta. Jag kommer skriva mer om detta här på bloggen.

Om du ska ta med din man, hans bror och hans brors sambo på en restaurang i, säg, Göteborg eller Stockholm. Vilken går ni då till?
-Vi skulle gå till Krakow i Göteborg. Jag gillar det polska köket och eftersom det ofta regnar och blåser kallt på västkusten blir man gärna sugen på kryddstark östeuropeisk mat.