Vad äter man i Marrakech?

Från mitt håll har det varit okaraktäristiskt tyst ett litet tag, och det beror mest på två saker: det händer mycket på mitt andra digitala hem Kulturdelen, och så skall jag resa till Marrakech om ett par veckor. Jag har verkligen dammsugit Internet på information om vad man kan förvänta sig av maten där. Är man vego verkar det inte helt lätt, och om man (som jag) är överkänslig mot gluten blir det extra knivigt. På sajt efter sajt vittnas det om att man äter couscous och kött, kött, kött. Ber man om vegetariskt innehåll i sin tagine är risken stor att vätskan ändå är animalisk. (En vän sa förresten en gång med glimten i ögat att om man ber om grönsakssoppa i Östeuropa får man köttsoppa med grönsaker i. Ja, det är ju grönsaker i soppan, vad gnäller du för!)

Det är oftast i samband med resor som jag äter fisk, men finns ett vegoalternativ tar jag naturligtvis helst det. Jag vill inte äta djur, men jag avskyr också att krångla så folk måste mecka fram något. Det är nog så besvärligt att inte kunna äta pasta eller bröd. Någon läsare som har erfarenhet av marockansk mat? Är utbudet så köttfixerat som det verkar?

One thought on “Vad äter man i Marrakech?

  1. I don’t see many comments here, it means you have not many visitors. I know how to make your blog go viral. If you want to know simply search in google for:
    Kelashy’s method to go viral

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *