Säg hej och välkommen till Eva!

Sköna @EvaMaj välkommen!
Ja, jag ordvitsar. Lev med det.
Anledningen till varför är att det är en glädjens dag för Annars Dör Man-bloggen, eftersom jag får välkomna en god vän och en av mina stora inspiratörer i köket – Eva Lindström-Ejdeholt. Hon kommer att, tillsammans med mig, posta recept och skriva egentligen precis vad hon vill.

Precis som jag har Eva hittills lagt ner alla bloggar hon haft (eller åtminstone de två populära bloggar hon skrivit på na.se). Vad är det som talar för att hon levererar i den här?
– Det där stämmer faktiskt inte, den första la mina ungar ner, dom var urtrötta på att jag skrev om dom hela tiden. Och den andra la min chef ner, hon var urtrött på att jag skrev så sällan. Haha. Men nu är jag sugen igen.
Jag har ju egentligen aldrig ätit något du lagat, bara läst det du skrivit. Hur bra är du egentligen på att laga mat?
– Man kan helt klart säga så här: jag är bättre på att skriva om mat, än att laga den. Men jag är nog hyfsat bra, fast mycket bättre på vardagsmat än på festmat.
Eller, säg så här: du lagar mat till en man och två tonårsbarn. Det viktigaste är kanske vad de tycker om din mat?
– När jag lagar mina revbensspjäll brukar Beata säga ”Nu vet jag äntligen vad som är meningen med livet.”  Det är väl ett fint svar på den frågan? Men hon är bara elva, och inte tonnis än.
Jag förväntar mig att du innan jag slutar som en av dina anställda ska laga en trerättersmiddag åt mig som avtackning. Vad kommer du att bjuda på?
– Som förrätt blir det löjromstoast, enklaste sorten med rostat bröd, gräddfil, rödlök och dill. Det är det godaste jag vet. Sen blir det nog lax i ugnen, med spenat, grädde, vin och massor med parmesanost. Eller Osso Bucco, fast det kanske inte passar efter löjrom. Eller kyckling med sesamsås, det är fantastiskt gott. Har jag bråttom blir det nog lövbiffgryta med sambal oelek.
– Hela helgen har jag varit sugen på hemgjord, engelsk glass med lite frukt som är marinerad i lite sockerlag och mandellikör, så det blir det nog till efterrätt. Eller nej förresten, det blir små hembakade, chokladstinna småkakor med citronlikör, det är lite elegant så där som avslutning.
Vilken är din paradrätt?
– Fläskfilé med citron och salviasås, tror jag.
Vilket är ditt absolut mest pinsamma, jobbigaste och sämsta minne från mat du själv lagat?
– En gång hjälptes Anders och jag åt med en boeuf bourguignon när vi skulle ha massor med folk hemma på middag första gången. Och eftersom både höll på med maten, tog ingen av oss riktigt ansvar för den, så när vi ställde fram den på bordet var den varken saltad eller pepprad eller några ens färdiglagad. Det fattades massor med ingredienser och det allt smakade bara som talg kokt i massor med vin. Men gästerna var artiga och saltade i efterhand och berömde vår goda salladsdressing. Jag älskar bra gäster.
– Dessutom var vi ju tvungna att skölja ner det hela med massor av vin, så det blev en väldigt uppsluppen kväll.