Meningen med livet

 

Om ni läste intervjun med mig som Jocke gjorde förut i dag, såg ni kanske att Beata tycker att hon förstår “meningen med livet” när hon äter mina revbensspjäll.
Så är hon den av mina kids som är mest lik mig också.

Jag lagade dom i lördags och eftersom dom blev så sjukt goda kunde jag inte låta bli att läskas lite på Facebook.

Alla ni som frågade efter receptet – här kommer det:

Till 4-6 pers:
5 kilo tunna revbensspjäll
3 gula lökar, delade
1 vitlök, delad mitt på
20 svartpepparkorn
Salt

Häll i vatten i en stor kastrull, häv i alla ingredienserna och låt det koka sakta 1,5 timme. Eller tills köttet börjar lossna från benet.

Under tiden blandar du till en glaze av:
1 dl farinsocker
1 dl soja
1 dl ketchup
1 dl flytande honung, eller smält vanlig
1 stor knöl ingefära, riven
1 tsk tabasco
4 rivna eller pressade vitlöksklyftor

När köttet börjar släppa från benet, tar du upp spjällen ur kastrullen och torkar köttet torrt med lite hushållspapper.
Sedan penslar du på rejält med glaze på alla sidor av köttet, och sedan in under gillen i ugnen i 225-250 graders värme i några minuter, tills dom får en snygg yta.

Jag gjorde egen coleslaw till och sen åkte Anders till pizzerian och köpte riktig pommes och massor med kall Coca Cola till.
Men man kan äta dem med bara grönsallad också, eller stället för chips till några kalla öl. Eller nästan hur som helst.

I kväll däremot, har vi Qorn-premiär här hemma.
Vilma lagar maten och får hon välja blir det inte så mycket kött, så vi kör en vegetarisk pastasås:
Qornfiléer, paprika och chili fräses i lite curry och paprikapulver.
Ha i lite creme fraiche och krydda med salt, peppar och pressad vitlök.
Servera med bandpasta.

 

 

 

 

One thought on “Meningen med livet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *