Lady och Lufsen

I dag leker jag Lady och Lufsen och bjuder familjen på pasta med köttbullar och tomatsås.
Busenkelt.
Köttbullar:
Jag är säker på att du har nåt eget recept, själv blandar jag nötfärs med salt och peppar, finhackad stekt gul lök och lite vitt bröd upplöst i mjölk.
Sen steker jag dom ganska små.

Och så hemgjord tomatsås, fast Vilma skriker.
Hon vill hellre ha ketchup, men jag är en sucker på hemgjord tomatsås och avskyr e-medel och sånt som det kryllar av i ketchup, så:
Fräs lite chili, superfinstrimlad lök och lika finstrimlad morot i lite olja.
Häv ner en burk krossade tomater och krydda med salt, peppar, timjan och lagerblad. (Jag ÄLSKAR lagerblad.)
Låt puttra så länge du har tid, helst nån timme.
Hade jag haft lite vin hemma hade jag hällt i det också, men nu får jag smaka av med lite socker och vinäger i stället.
Och så pasta till.

Dessutom gjorde jag en vitkålssallad att ha till, lite som ett avlatsbrev efter en fullkomlig bakdelars i helgen!
Parkhallen hade äntligen fått in grön Phuketsås så jag gjorde en dressing av ett par matskedar sån, saft av en halv citron och lite olja, salt och peppar.
Sen blandade jag det med strimlad vitkål och små bitar skalat äpple.

Bara jag lär mig tekniken ska ni få se bilder på käket också men nu: promenad med Katarina!

Och @popmorsan: fågelrecept i morgon.