Jag är en ond människa

Jag tänkte börja mitt första blogginlägg med att visa mig naken och dessutom avslöja vilken ond människa jag är. Om vi skall lära känna varandra tycker jag att vi skall kunna vara ärliga och inte vara påmålade och falska (som Uggla sjunger). Så jag visar mig naken och osminkad, här och nu! Eller, jag och jag, eftersom det här är en matblogg talar jag naturligtvis om mitt kylskåp som besjälat. Utan att skämmas eller ha storhandlat öppnar jag mig för dig och visar hur det ser ut, en helt vanlig torsdag.

Välkommen!
Välkommen!

Jag är mestadels laktovegetarian, men det händer någon gång i halvåret att jag äter fisk. (Lika bra att fessa upp, eftersom det står en burk ekologisk sill i kylskåpet.) Sedan kan man kanske tro att jag är något slags ölnörd eftersom det står finöl i kylen. Sanningen å säga gillar jag nog mera själva konceptet “brittisk landsortspub” och söta etiketter än jag gillar själva ölen, och det brukar sluta med att jag dricker 1/4 och använder resten till matlagning. Men det är inte fy skam!

Annat som avslöjas medelst detta instagramfiltrade fotografi är att jag försöker dra ner på mjölkkonsumtionen. Sojamjölk smakar inget vidare, men ibland sparkar samvetet mig på smalbenet och så pinar jag mig ett tag. Men för att väga upp mitt frälsningskomplex kan jag också avslöja hur ond jag är. Jag köpte alla de sista burkarna med Cremisso eftersom de är så svåra att få tag i! Solidaritet, bah! väser jag melodramatiskt och sveper iväg med kappan!

Tartex - mumsigare än sitt rykte
Tartex – mumsigare än sitt rykte

Ni hör ju själva hur gott det låter. Pflanzlicher Brotaufstrich, mmmums, inget nazilaboratorium över det inte. Egentligen drar jag mig för att berätta vad tillverkarna heter, eftersom namnet allena tenderar att få folks smakminne att skrynkla ihop sig till ett litet sviskon. Alla som någon gång dabblat med vegetarianism (speciellt på 90-talet) har ätit Tartex. Den där gråorange jästpastan på tub, ja. Det var väl det jag visste, sluta hulka nu! Detta är något annat, jag lovar. Jag har bara smakat just denna sort, men den är superfragilisticexpialidocious! Baserad på solrosfrön och -olja, och paprika/chili. Suveränt smörgåspålägg (marginellt mycket sexigare ord än brotaufstrich, ja) och dipp. Och alla Ica Cityhallens sista burkar är MINA! Ond och osolidarisk, sån är jag.

One thought on “Jag är en ond människa

 1. This is one of the” loans for peerages” row which has dogged Labour for
  the past couple years, I’ve spoken to Loan Officers at East West in Los Angeles
  County. Formidable ChallengeBut it will not be asking the question, So What?
  Gillian Guy, Chief Executive of the Credit Union National Association, said that flexibility exists.
  Peter Vicary-Smith, chief executive of Legal & General, points out that all
  its loans are short term and short-term borrowers
  pay much less.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *