Grillad blomkål

Om man nu ändå tänder upp en grill kan man lika gärna nyttja den så mycket som möjligt. Tänk därför alltid – ALLTID – grillad sideorder när du står där i trädgården.

Du kan säkert smälla loss det här i en ugn också. Om du nu saknar grill.


MARINERAD OCH GRILLAD BLOMKÅL
1 blomkålshuvud
4 msk olivolja
1 msk citronsaft
2 vitlöksklyftor
2 msk dijonsenap
1 tsk liquid smoke

Finhacka eller pressa vitlöken och vispa ihop den med oljan, citronsaften, senapen och liquid smoke. Ha i salt och svartpeppar också.

Skär varsamt loss blomkålsbuketterna ur huvudet. Ta gärna med bitar av blasten också. Skölj noga innan du kastar runt dem i marinaden. Låt stå någon timme.

Grilla på het grill i ungefär tio minuter; du vill ha kraftig grillyta på blomkålen. Pensla gärna med marinaden under tiden.