Enkla trattisar

trattis

Jag har gått över till att i princip käka veganskt, och när man lagar hemmavid är det inte ett dugg krångligt så länge det inte är ägg som skall ersättas. Då är det lite knixigt. Jag vet inte om det har att göra med att jag lyssnar på så fasligt komplicerad musik så att min hjärna är upptagen med det, men jag uppskattar verkligen enkel mat. Detta är ett höstrecept jag har provat mig fram till, där smakerna inte behöver trängas:

Trattisar i hav av havre – 1 stor portion

3-4 nävar trattkantareller

1 medelstor silverlök, grovhackad

1 medelstor morot, skivad

4 soltorkade tomater i olja

6 körsbärstomater i halvor

1 paket Oatlys havregrädde

1 msk ketjap manis

2 krossade enbär (nöj dig med ett om du inte vill ha så “vild” smak)

Rosmarin, salt, svartpeppar

Rapsolja till stekning

Hetta upp rapsolja. Stek löken tills den blivit lite smygmjuk. I med svampen och stek på medelvärme och häll därefter i de två tomatvarianterna. Stek försiktigt och låt smakerna blanda sig. I med morotsslantarna och på med havregrädde, enbär och rosmarin. Låt koka ihop och smaka av med salt och peppar. Servera med quinoa eller ris om man vill ha det fortsatt glutenfritt, eller pasta om man vill ha det.

Till detta lyssnar jag på snart Sverigeaktuella Protest The Hero.

3 thoughts on “Enkla trattisar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *