En Gudomlig bloggpost

Jag är övertygad om att hemgjord Caesarsdressing är en Gudomlig uppenbarelse.
Och nu är det ju bara ett par dagar kvar till Påsk, så Vilma och jag slog till på en rejäl laddning.
För henne var det premiär, så här gjorde vi:
1 ägg
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk ljus, fransk senap
3 sardeller
1/2 pressad vitlöksklyfta
1/2 dl olivolja
1/2 dl solrosolja
Salt, peppar
3 msk finriven parmesanost

Koka ägget i två minuter, och kyl det hastigt. Knäck ner och gröp ur det i matberedaren.
Lägg i sardellerna i bitar, vinäger,senap och vitlök. Salta och peppra.
Kör igång matberedaren och häll ner oljan i en supertunn stråle medan matberedaren snurrar.
När dressingen hat gått ihop rör du ner osten, men kör inte igång beredaren igen.
Kör ner en sked och dö en smula av smaken!!!
Blir dressingen för tjock kan du spä med lite vatten, nån halv matsked eller så.

Vi åt vår dressing med romansallat (snobbigt sa Vilma om T:et på slutet, svårt att inte hålla med), kycklingfile’er ugnsbakade med rejält med cayennepeppar, knaperstekt bacon, lite rödlök, parmesanflagor och crutonger. (Jag fuskade och köpte färdiga. Jättegoda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *