Eget val

Vi prövar ett nytt system här hemma. Varje måndag får ungarna välja en maträtt dom gillar – mot att dom lagar den.

Mina ungar har rätt olika smak, och Beata är en riktig kött-lover. Och gärna med färdigköpta såser till. När hon fyller vill hon ha Färdigmarinerad fläskytterfile med bea-sås på burk och pommes.

“Det smakar vattnigt” säger hon lite missnöjt när Vilma önskar sina vegetariska älsklingsrätter.

Så idag tänker Beata bjuda på ugnsbakade kycklingfiléer med couscous, en sallad med äpplen och apelsiner i och currysås på burk.

Själv är jag inte överförtjust i halv-helfabrikat, men jag tycker hon är tapper som ger sig i kast med kyckling som är lite meckigt.

I morron blir det fiskpiccata med ris och tomatsås:
Panera torskfileer i ägg och sen ströbröd kryddad med salt, peppar och finriven parmesanost. Eller annan smakrik ost.
Låt paneringen vila några minuter så går det lätt att steka i rikligt med smör.

Gör en enkel tomatsås av lök-morotsstrimlor och kanske lite selleri som fräses i olja. Slå på en burk krossade tomater och släng i lite kryddor du gillar: timjan, lagerblad, rosmarin. Och smaka av med salt, peppar, tabasco och socker när det puttrat en stund.

Servera med ris.

Rena rama festen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *