Du bör kunna göra en enklare potatissallad

Första gången jag åt det här var för knappt nio år sedan. Jag och Jonas och Rickard hade säsongsavslutning på vår popklubb och hade bjudit in Bad Cash Quartet som överraskningsband.

Det blev en fantastisk kväll som kostade oss väldigt mycket pengar, delvis beroende på att vi dukade upp en gratisbuffé till hundra inbjudna gäster. Jag frågade kocken om receptet på potatissalladen, fick det nedskrivet, gjorde om det lite grand och, well, här har ni det.

Jag kan göra den här potatissalladen en gång i veckan hela sommaren och aldrig tröttna.


POTATISSALLAD
1 kg bra potatis (säsongsbetonad disclaimer: helst färskpotatis)
3 dl crème fraîche
En rödlök
Rikligt med färsk persilja
Olivolja
Riktigt bra balsamvinäger
Santa Marias italienska salladskrydda

Koka potatisen och låt svalna av, helst i kylen, innan du har den i röran.
Blanda ut tre matskedar olja och två matskedar vinäger (ju bättre vinäger, desto godare smak) i crème fraîchen. Ha därefter i rikliga mängder italiensk salladskrydda. Alltså verkligen: snåla inte – när du tror du är klar kan du lika gärna ha i lite till. Smaka dig fram. Finhacka rödlöken och persiljan och addera till röran.

Skiva potatisen i mindre bitar och jobba försiktigt in dem i röran. Ställ i kylen någon timme – eller helst mer – innan servering.

One thought on “Du bör kunna göra en enklare potatissallad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *